Posted by: smkta | August 8, 2009

SELAMAT BERPISAH PN. HJH. ROHANAH ESMAIL

oleh Toriani Musa

Bertemu dan berpisah, adat manusia biasa, hilang di mata tapi di hati tidak lupa…   

Itulah hakikat  yang terpaksa ‘ditelan’ oleh warga SMKTA pada 30 Julai 2009 yang lalu apabila Pengetua SMK Tun Aminah, Pn Hjh Rohanah Esmail dinaikkan pangkat DG52 dan menyandang jawatan sebagai pengetua di SMK Penggawa Timur, Pasir Gudang. Beliau telah menabur bakti sebagai Pengetua SMKTA selama  2 tahun  1 bulan.

Oleh itu, sebagai menghargai jasa dan sumbangan beliau, suatu majlis perpisahan telah diadakan di Dewan Serikandi pada pulkul 12.00 tengah hari. Majlis Perpisahan yang diacarakan oleh Cik Nursyahida itu dimulai dengan bacaan doa oleh En. Abid. Ketua Pengawas, Nur Syazwani memulakan ucapan dan diikuti oleh Pn Hjh Asmah sebagai wakil guru dan staf sokongan. Ucapan beliau yang diselangi dengan bahasa berirama berupa usikan yang menyentuh harapan seluruh warga SMKTA kepada Pn. Hjh Rohanah mencuri tumpuan hadirin dan sesekali terdengar  derai tawa   para hadirin.

PARA PELAJAR sedang tekun mendengar amanat terakhir Pn Pengetua...

PARA PELAJAR sedang tekun mendengar amanat terakhir Pn Pengetua...

Majlis Perpisahan diteruskan dengan ucapan Pn Hjh Rohanah. Dalam ucapannya, beliau melahirkan perasaan gembiranya atas pelantikan tersebut. Beliau turut menceritakan serba sedikit pengalaman beliau tatkala melapor diri dan mengadakan lawatan singkat di sekolah berkenaan pada hari berkenaan.  Beliau turut menitipkan harapan agar para pelajar terus mengukir kecemerlangan untuk SMKTA. Kepada para pendidik pula, beliau berpesan agar meneruskan khidmat dengan gigih dan jika bercita-cita tinggi, hendaklah berusaha bersungguh-sungguh ke arah itu.

 Majlis berakhir dengan penyampaian pelbagai cenderamata daripada warga SMKTA. Antaranya , guru dan staf tertentu, -panitia-panitia mata pelajaran, Koperasi SMKTA, Lembaga Pengawas, staf sokongan, KEBIRU, Asrama , guru DG44 dan 48, pentadbir, dan semua pelajar SMKTA.

Kami ucapkan selamat berpisah kepada Puan Hjh Rohanah, semoga berjumpa lagi dan semoga terus gemilang di sekolah yang baharu.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: